آشنایی با کاربردهای سولفات آهن
داروسازی:
از جمله صنایع پرکاربرد سولفات آهن (ll) میتوان صنعت دارو و داروسازی را نام برد. یکی از رایجترین مشکلات تغذیهای در بیشتر کودکان و بزرگسالان کمبود آهن است. در این بین ورزشکاران، زنان جوان، گیاهخواران و افراد مسن بیشتر از بقیه افراد ممکن است گرفتار کمبود آهن یا فقر آهن باشند. مصرف مکملهای غذایی حاوی آهن یا سولفات آهن میتواند تا حد قابل قبولی این مشکل را برطرف کند. یکی از نتایج کمبود آهن سبب کم خونی نیز میشود. در حقیقت آهن موجود در خون کمک میکند تا انتقال اکسیژن به خوبی انجام شود.
تولید ترکیبات رنگزا و رنگدانهها:
در صنعت تولید رنگ از سولفات آهن به عنوان عامل رنگزا استفاده میکنند. این ترکیب در ساخت انواع جوهر مورد استفاده قرار میگیرد. از این ترکیبات در تولبد جوهر و همچنین رنگرزی پشم به عنوان (رنگ با غلظت زیاد) استفاده میشود. از قرن هفدهم تا به اکنون مادهای که در پارکتها به کار میرفته است با کمک این ترکیب ساخته میشده است.
در قرن هجدهم و در انگلستان دو شیوه برای استفاده مستقیم رنگ نیلی توسعه داده شد و تا قرن نوزدهم این دو روش مورد استفاده قرار گرفت. برای مثال (رنگ آبی چینی) یکی از این رنگهای معروف است که در آن سولفات آهن به کار برده شده است.
امروزه یکی از استفادههای رایج از زاج سبز در مواد غذایی و رنگهای پارچهای میباشد.
کشاورزی:
سولفات آهن در واقع یک اصلاحکننده خاک است که در نقش یک کود سولفاته غنی از آهن مورد استفاده قرار میگیرد. کود زاج سبز به مانند سولفات آلمینیوم به عنوان یک اصلاح کننده بافت خاک برای کاهش PH در خاکهای بسیار قلیایی استفاده میشود تا گیاهان به آسانی مواد مغذی مورد نیاز خود را از خاک بگیرند.
از سولفات آهن در باغبانی برای درمان کلروز آهن استفاده میشود. کشاورزان و باغداران این ترکیب را با کمپوست مخلوط کرده و آن را در خاک دفن میکنند تا یک منبع غنی را برای دوام آن تا سالها ایجاد کنند. کود سولفات آهن یکی از مهمترین ترکیبات برای پرورش محصولات کشاورزی است. این کود به دلیل داشتن آهن از عناصر بسیار ضروری برای تولید کلروفیل به حساب میآید.